Volkswagen Up VS Kia Picanto

Wordt het tijd voor een nieuwe auto en ga je voor een auto uit de A-klasse? Dan heb je tegenwoordig erg veel keuze en de concurrentie is moordend. A-klasse auto’s zijn de afgelopen jaren ongekend populair geworden in Nederland. Niet alleen zijn ze klein en daarmee passend bij de Nederlandse kleine wegen en steegjes, ook zijn ze financieel erg aantrekkelijk. Zo betaal je voor een A-klasse auto gemiddeld rond de 60,- Euro wegenbelasting per kwartaal. Daarnaast zijn de auto’s erg zuinig, waardoor je kunt besparen op je maandelijkse benzinekosten. Kortom; een leuk auto’tje voor erbij of als hoofdvervoersmiddel en laag in de kosten. In dit artikel vergelijken we de Volkswagen Up met de Kia Picanto.

Volkswagen Up

downloadVolkswagen kon natuurlijk niet lang uitblijven met het uitbrengen van een A-segment auto, en daar was die dan: de Volkswagen up! Klein, comfortabel en de luxe die je van een Volkswagen mag verwachten. De Volkswagen Up rijdt en voelt aan als een echte Volkswagen en doet daarmee niet onder aan haar grotere modellen. De auto is erg handig voor in de stad, is zuinig en levert goede prestaties voor een driecilindermotor. De binnenruimte is echter wel beperkt een een stuk kleiner als verwacht. De Volkswagen Up rijdt erg volwassen, vlot en wendbaar. Daarnaast is de Volkswagen Up in de basis al erg goed uitgerust en kun je hem uitbreiden en personaliseren met een groot aantal opties.

Kia Picanto

maxresdefaultDe Kia Picanto is de grootste verassing uit het A-segment, plotseling concurreert en vormt het tegelijkertijd ook een bedreiging voor grote merken als Volkswagen, Toyota, Renault, Ford etc. Uit verschillende testen is geconcludeerd dat de Kia Picanto de meest zuinige auto is uit het A-segment. Daarnaast is de binnenruimte één van de grootste uit dit segment en is het interieur verreweg het meest luxe. Wanneer je in deze auto rijdt, vergeet je als snel dat je in een A-klasse auto rijdt en heb je eerder het idee dat het om een B-klasse gaat. Daarnaast heeft Kia iets heel bijzonders wat geen andere merk kan geven, namelijk 7 jaar garantie! Het mooie hiervan is dat je de garantie door kunt geven aan de volgende eigenaar, waardoor de auto enorm veel restwaarde behoudt.

Conclusie

Eigenlijk maakt het niet uit welke van de twee auto’s je kiest, je krijgt het meest waar voor je geld voor een auto uit de A-klasse. Als er toch een winnaar gekozen moet worden gaan wij voor de Kia. Deze is toch net wat ruimer, heeft een stoer uiterlijk en 7 jaar garantie! Wil je toch liever een auto uit een luxere klasse? Bekijk dan eens het aanbod aan Jaguars.

(368)