Een website bouwen kan iedereen

Website bouwen kan iedereen

Een website bouwen lijkt vaak erg moeilijk. Maar eigenlijk kan iedereen het. Google eens op website bouwen en er verschijnen een heleboel hits. Er is een groot aantal programma’s waarmee je, vaak gratis, zelf een website kunt bouwen. Natuurlijk moet je vaak wel een beetje creatief zijn en oog hebben voor vormgeving, maar een website bouwen is over het algemeen erg leuk om te doen. Online zijn genoeg bruikbare tips te vinden voor het bouwen van een website.

Beginnen met een website bouwen

Wil je een website bouwen dan moet je je allereerste afvragen wat het doel is van je website. Wil je een website bouwen voor je bedrijf of meer klanten te trekken? Bouw je een website gewoon omdat je dat leuk vindt? Of maak je een website waarop je je belevenissen deelt met je vrienden en familie? Het doel van je website bepaalt grotendeels ook hoe je website eruit moet zien. Bij een website bouwen moet je nadenken over de vormgeving, het kleurgebruik, het plaatsen van videos, filmpjes en beeldmateriaal, de inhoud en de verschillende tabbladen en functies. Als je dat allemaal voor ogen hebt, kun je direct beginnen.

Domeinnaam en web hosting service

Om te beginnen met een website bouwen heb je allereerst een domeinnaam nodig. Zonder domeinnaam kom je namelijk nergens. Een domeinnaam is kort gezegd de url van je website. Je moet wel eerst even kijken of je domeinnaam nog niet in gebruik is door iemand anders. Heb je een domeinnaam gevonden, dan moet je nog op zoek naar een web hosting service. Dit bedrijf zet jouw webpaginas op zijn computer, zodat jouw website ook daadwerkelijk online te zien is en niet alleen op je eigen computer. Want dan schiet je natuurlijk het doel van je website compleet voorbij!

(173)

Posted in ICT