Verover de wereld op het internet

Het internet is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. En dat geldt echt op alle vlakken. Op scholen en in winkels draait alles op het internet. Om als bedrijf of als individu gevonden te worden is een goede site en de vindbaarheid op het internet essentieel. Er zijn veel mogelijkheden om sites te bouwen, je kan dit zelf doen of uitbesteden. WordPress is een grote aanbieder van gratis sites op het internet. Maar hoe krijg je een goede WordPress website?

Zakelijke sites

Als onderneming kan je er niet onderuit, je moet een site op het internet hebben om gevonden te worden. Zonder klanten is er geen bedrijfsvoering dus moet je zorgen dat ze je kunnen vinden. En juist omdat het internet belangrijk is doe je er goed aan om de site voor je te laten werken. Zorg ervoor dat potentiële klanten je vinden, dat de site hen aanspreekt en er een actie volgt. Met een halfbakken pagina die niemand kan vinden heb je nog niets. Misschien werkt het zelfs tegen je. En, besta je als bedrijf eigenlijk wel zonder site?

Het wiel uitvinden

Als ondernemer heb je waarschijnlijk belangrijkere dingen te doen dan jezelf omscholen tot websitebouwer. Het maken van sites is stukken makkelijker gemaakt door bijvoorbeeld WordPress en andere aanbieders die met templates en plugins werken. Zo is het makkelijker om een pagina in elkaar te zetten omdat het grotendeels modulair werkt. Maar bij een meer complexe site of een webshop kan het verstandig zijn om de site uit te besteden aan professionals. Een goede site bestaat uit meer dan alleen een lay out en een goede domeinnaam. Wat je in eerste instantie online ziet is maar een klein deel van al het werk wat er in een site zit.

Gevonden worden

De telefoongids is verdwenen. Als men nu op zoek gaat naar een fietsenmaker of advocatenkantoor is het veelal Google die bepaalt wie men vindt. En daar komt het belang van een goede site om de hoek kijken. Als Google jouw bedrijf niet vindt is de kans klein dat klanten bij jou uitkomen. De opbouw en inhoud van een site maken het mogelijk om goed gevonden te worden. Dit vergt behoorlijk wat kennis en ervaring. Door het bouwen van sites uit te besteden ben je zelf geen tijd kwijt aan deze werkzaamheden. En dat betekent dat er meer tijd overblijft om in de klanten en dienstverlening te steken.

(66)

Posted in ICT