Trapliften onderhouden

Misschien heb je er al een, of heb je nagedacht over de aanschaf van een traplift. Sommige mensen hebben nou eenmaal fysieke beperkingen, waardoor zij misschien niet goed kunnen traplopen; deze trapliften zijn daar ideaal voor. Het kan zijn dat je een dagje ouder wordt, maar het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld obesitas hebt. Waar je ook last van hebt, een traplift kan je veel pijn en moeite besparen. Een traplift beweegt je altijd veilig naar boven of beneden, en dankzij de aanwezige veiligheidsconstructies loop je niet het risico op een pijnlijke val van de trap, tenzij je de traplift niet goed onderhoudt.

Als je een traplift koopt, heb je bij vrijwel alle aanbieders de mogelijkheid om daarbij een servicecontract af te sluiten. In dit servicecontract worden afspraken gemaakt met betrekking tot het onderhoud, denk dan bijvoorbeeld aan binnen welke tijd wat er gedaan moet worden als de traplift defect raakt. Dit is zeer belangrijk, want als je afhankelijk bent van een traplift, kan je geen dagen met een kapotte traplift. Hiervoor hebben vele aanbieders in het servicecontract staan dat de eigenaar binnen een bepaald aantal uur recht heeft op een oplossing. Als dit dan niet mogelijk is, heb je recht op een vervangende traplift.

Wat doe jij aan onderhoud?

Jouw veiligheid heb je grotendeels zelf in controle. Jij bent namelijk wel degene die elke dag met de traplift naar boven of naar beneden moet, dus als er haperingen zijn in de lift, moet je zo snel mogelijk contact opnemen met het bedrijf waar je het onderhoudscontract mee hebt afgesloten. Als je geen onderhoudscontract hebt, kan je het best een professionele reparateur benaderen en niet zelf gaan sleutelen. Ook is het handig om zelf goed in de gaten te houden wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt.

De trapliftmonteur

Een traplift heeft bijna altijd een lange garantietijd, maar om de garantie van je traplift door te laten lopen, moet de traplift onderhouden worden, dit is minimaal één keer per jaar. In de meeste gevallen is het onderhoud in het eerste jaar gratis, daarna wordt er een onderhoudscontract afgesloten. Als je een onderhoudscontract hebt, en je krijgt problemen met je traplift, dan komt een traplift monteur van de fabrikant bij je langs. Zo kan je je traplift kosten altijd in toom houden. Je kan er ook voor kiezen om een onafhankelijke traplift monteur te kiezen, dit kan dan aanzienlijk schelen in prijs. Partijen die ook zelf trapliften aanbieden kan je alleen niet inschakelen voor het onderhoud aan andere merken dan het merk dat zij zelf aanbieden.

(1)