Zoekmachinevriendelijke website bouwen?

Tegenwoordig heeft zo goed als iedereen wel een website online staan, zeker als het om een bedrijfswebsite gaat. Er is dan ook een enorm aantal webdesignbureaus die zich hebben gespecialiseerd in het bouwen van mooie functionele websites. Wilt u een website laten maken, dan kunt u samen met de webdesigner van tevoren uw wensen en eisen bespreken waarna de webbouwer aan de slag kan gaan. Vaak zal hij u vragen zelf de images aan te reiken en het mooiste zou dan zijn als u zelf de foto’s kunt maken. Op die manier zorgt u voor een unieke, eigen uitstraling en is het niet overduidelijk dat kant en klare stockfoto’s gekocht hebt en die op uw site heeft gezet. Let er wel dat u niet zomaar images van internet haalt want daar zit copyright op. Mocht de eigenaar van de foto’s ontdekken dat u zijn of haar foto’s gebruikt, dan kan hij u een proces aandoen met alle vervelende consequenties van dien.

Zoekmachine optimalisatie

Het is aan te raden als u van tevoren al aangeeft aan het webdesign bureau dat de website zoekmachinevriendelijk moet worden gebouwd, van het begin af aan. Voorkomen is immers beter dan genezen zullen we maar zeggen. Zoekmachinevriendelijk wil bij de bouw van de website zeggen dat de site technisch goed gevonden en geïndexeerd kan worden door de verschillende zoekmachines, zoals bijvoorbeeld Google en Bing. Daarnaast is het natuurlijk van groot belang dat uw doelgroep uw site ook weet te vinden als ze zoeken in Google. Het is dus van belang te (laten) bepalen met welke zoekopdrachten uw doelgroep u zoekt en er du s vervolgens voor te zorgen dat u hoog scoort in de rankings op die zoektermen. Voor een gedeelte is dat te realiseren op de website zelf, de zogenaamde on page optimalisatie. Voor een ander gedeelte is dat het populair maken van uw website voor de zoekwoorden waarmee men u zoekt, dan hebben we het over de zogenaamde off page optimalisatie, waarvan linkbuilding een belangrijk onderdeel uitmaakt.

Mobile responsive websites

yadi webdesignWat eigenlijk onderdeel is van zoekmachine optimalisatie maar wat hier apart vermelden omdat het zo belangrijke is, is het zogenaamde mobile responsive maken van uw website. Vroeger was het dat iedereen een desktop had of een laptop waarmee webpagina’s werden bekeken. Maar tegenwoordig wordt er meer op internet gesurft met onze tablet of Smartphone. Dat is uiteraard ook door Google opgemerkt en het is dan in hun ogen belangrijk, dat de website voor de bezoekers ook mobile responsive is gemaakt. Google waardeert mobielvriendelijke websites, want uiteindelijk gaat het er om dat de bezoeker zo goed mogelijk moet worden bediend. Ze moeten kunnen vinden wat ze zoeken, waarbij ook een goede leesbaarheid van de content dus uitermate belangrijk is.

(48)

Posted in ICT