De sieradentrends van 2017

Ook dit jaar zijn er al hele leuke trends gespot in de sieraden mode. En gezien iedereen er wel van houdt om er een beetje trendy bij te lopen – we deden het immers zelfs in de prehistorie -, vertellen wij je graag wat je kunt kopen om met de laatste trend mee te gaan. Ben je benieuwd wat we dit jaar allemaal al hebben gezien? Lees snel verder!

Ear suspenders

Normaal gesproken draag je een oorbel naar beneden. Deze hangt als het waren aan je oorlel. Vorig jaar zagen we al een trend waarbij het ‘normaal’ dragen van je oorbellen niet meer goed genoeg was en werden bij knopjes de grote kant aan de achterkant van het oor gedragen in plaats van aan de voorkant. Dit jaar dragen we oorstekers op zijn kop. Dit houdt in dat je als het waren je oor verlengt naar boven en dat het rondje naar de bovenkant van je oor gaat, in plaats van naar beneden.

Welcome back, choker ketting

De choker ketting is dé trend die terug is van weggeweest. In de jaren 90 was deze ketting al erg populair, maar nu lijkt de trend van toen nóg populairder en is de choker ketting niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Maar niet alleen de bekende tattoo choker is terug. Er zijn vele modellen die je kunt kopen: De lace chocker, velvet choker, bedel choker en noem maar op.

The bigger the better

Hoe we vorig jaar nog verliefd waren op minimalistische sieraden, begint het nu weer te kriebelen om meer te laten zien. Jawel: statement items zijn terug! En hoe groter je sieraden, hoe beter. Vooral leuk te combineren met een plain outfit en dan te knallen met een enorm sieraad. Hierbij kan je het combineren met de faux sieraden die ook helemaal hip zijn (oftewel: nep juwelen). Daarom kan iedereen de grote bling stenen op een grote ring, oorbellen of ketting makkelijk betalen en kan iedereen met deze trend mee doen.

Laag over laag

Ben je geen fan van enorme sieraden en blijf je liever bij de minimalistische stijl? Dan kan je nog steeds shinen, maar dan met meerdere lagen. Zo kun je gewoon je kleinere kettingen of armbanden dragen. Je draagt er alleen gewoon meerdere tegelijk, waardoor je een gelaagd effect krijgt en je toch sieraden meer zichtbaar maakt.

Hoepels in je oren

Ook de hoepel oorbellen zijn er een van weggeweest. Ga voor een mooie grote ronde hoepel tot je schouders, of kies een keer voor een anders vormpje, zoals een hartje of sterretje. Het fijne aan die terugkerende trends, is dat je er misschien ook nog wel wat in je oude sieradenkistje hebt liggen.

(5)