Trouwring kopen?

Er zijn vele soorten trouwringen op de markt te koop. Een leuke variatie op de normale trouwring is een draairing. Een draairing is een ring die kan bewegen, dit komt omdat het bestaat uit twee verschillende lagen edelmetaal die van elkaar kunnen los bewegen. Dit geeft een extra effect wat de ring nog specialer maakt.

Controle en slijtage van de draairing

Het is natuurlijk logisch dat een ring met draaiende elementen eerder slijt. Omdat een ring vaak van goud is gemaakt is slijt dit eerder weg vanwege de ringen die over elkaar schuren. Het proces wil je natuurlijk zolang mogelijk tegengaan. Het klinkt waarschijnlijk erg tegenstrijdig, maar de enige manier om te voorkomen dat het gaat schuren is om er niet teveel aan te draaien. Hier kun je zelf op letten door niet teveel mee te spelen of om ze te laten vastzetten om verdere slijtage te voorkomen. Het is niet waarvoor je de ringen gekocht hebt, maar om hoge herstelkosten te voorkomen is dit wel de beste oplossing.

Uiteraard verschilt het per persoon hoe snel de ringen slijten. Als je niet actief met der ringen bezig bent hoef je ook geen hoge kosten te verwachten. Maar als je veel aan je ring draait dan draai je als het ware het goud van je ring af, wat resulteert in een duur geintje.

Reparatie van de ringen

Het repareren van een gouden ring is uiteraard ook mogelijk. Naast het kleiner of groter maken een ring zijn er ook andere mogelijkheden. Hierbij kun je denken aan slijtage van ringen waardoor deze gerepareerd moeten worden. Dit kan u voor een reden zijn voor uw om sieraden te verkopen. Maar u kunt ook uw gouden ringen laten herstellen door een goudsmid. Of wellicht heb je uit een erving een ring gekregen en wil je deze later overzetten in een andere ring of gewoon herstellen.

(5)