Waarop letten bij het wassen van een beha?

Vrouwen die er graag goed gekleed bij lopen kunnen er over mee praten. Modieus voor de dag komen met mooie merkkleding is leuk en aardig, maar er hangt wel een prijskaartje aan. Dit geldt naast de gewone kleding als jeans en tops ook voor lingerie natuurlijk. Voor een leuk setje van een van de topmerken betaal je al snel meer dan honderd euro. En wat zou het zonde zijn als de beha na één keer wassen al beschadigd of vervormd uit de wasmachine komt rollen. Daarom hier een aantal zaken waar je op moet letten bij het wassen van lingerie.

Sorteer je lingerie

Voordat je de kleding in de was doet selecteer je normaal gesproken alles op kleur. Ook was je dezelfde materialen met elkaar. Hetzelfde geldt voor het wassen van je net gekochte lingerie. Voorgevormde beha’s kunnen beter in de handwas gedaan worden en een beha met beugels kan bijvoorbeeld wel makkelijk in de wasmachine. Kijk dus goed wat er mogelijk is met de verschillende typen. Er zit altijd een wasvoorschrift in het artikel en beter is het om dat op te volgen. Over het algemeen kan ondermode wel gewoon op 40 graden gewassen worden, tenzij anders aangegeven.

Gebruik een waszak

Om te voorkomen dat je beha beschadigd tijdens het wassen kun je gebruik maken van speciale zakjes waar je ze in kunt doen. Vooral beugelbeha’s kunnen door het geweld in de machine beschadigd raken of andere kleding aantasten. Ook de wasmachine zelf kan schade oplopen op den duur. Beter een waszakje dus voor een langere levensduur.

Voorkom gaatjes in de kleding

Het komt zeer veel voor dat mensen klagen over plotselinge gaatjes in hun kleren. Dit komt waarschijnlijk door de sluitingen van beha’s of andere kledingstukken. De scherpe puntjes raken verstrikt in de andere was en geven deze vervelende schade. Altijd de bandjes sluiten voordat de artikelen de was in gaan maakt een einde aan dit probleem.

Handwas tips

Het wassen met de hand is geen fijne klus helaas. Maar het zorgt er wel voor dat je de lingerie mooi houdt en er langer van kunt blijven genieten. Ga niet voor elke losse beha een handwasje beginnen, ,maar wacht tot je er een aantal bij elkaar hebt zodat je er meteen meerdere kunt doen. Dit bespaart veel tijd en moeite. Let er tijdens het wassen ook op dat je niet te wild met het materiaal omgaat. Zonde om de dure stof te beschadigen door te hard wringen of schrobben. Laat de was eerst lekker weken in een wasmiddel zodat het vuil er vanzelf al een beetje afkomt. Dan heb je er zelf later minder werk aan en blijft de kwaliteit van de kleding langer gewaarborgd.

(320)