Welke thuisstudies zijn het meest populair?

In een tijdperk waarin het overgrote deel van de beroepsbevolking op HBO niveau is opgeleid en degenen met als hoogst genoten opleiding MBO op hun cv hebben staan vaker worden afgewezen is het voor de aanbieders van thuisstudies en cursussen juist een vruchtbare tijd momenteel. In dit artikel lichten we enkele van de meest gekozen studies kort toe,

Cursus copywriting

Binnen het brede werkveld communicatie en multimedia zijn er vele cursussen en thuisstudies die worden aangeboden door onderwijsinstellingen in Nederland en België. Een voorbeeld is de thuisstudie copywriting. Deze leert de cursist binnen een periode van een jaar om op een professionele wijze pakkende, commercieële teksten te schrijven waarmee mensen op een slinkse wijze overtuigd kunnen worden en aangezet tot handelen. Vooral op de commercie gericht dus en zeker binnen de marketingwereld is deze vaardigheid een must. Naast het designen van eenvoudige advertenties en logo’s is het kunnen bedenken en schrijven van goede tekst een veel gevraagde vaardigheid in de vacatures. De kunst is om met zo min mogelijk woorden, zo veel mogelijk te zeggen. En dat leert men al doende met de copywriting cursus.

Taalcursussen

Korte opleidingen die ook veel worden gevolgd zijn de taalcurssen. Met name Spaans is een taal die door velen graag gesproken wil worden. En dan niet alleen de basiszinnetjes zoals we die kennen uit de vakantiegidsen om enkel een drankje te bestellen en aan iemand te vragen hoe het met hem.haar gaat,. Het is dan ook tenslotte niet de minste taal als je bekijkt waar ter wereld deze gesproken wordt. Andere vreemde talen die het goed doen zijn Italiaans en Frans. Het voordeel is dat er op elk niveau cursussen worden aangeboden. Zo hoeft een beginner niet meteen al te moeilijk te starten en wordt alles beetje bij beetje opgebouwd. Gevorderden kiezen een thuisstudie op eigen niveau en slaan de basis over. Dit scheelt een hoop tijd en onnodige geldverspilling.

Opleiding voor de hobby

Niet alleen puur voor het werk worden studies gevolgd. Wat te bedenken van een cursus fotografie? Deze opleiding is uitermate geschikt voor een ieder die graag meer wil dan af en toe een fotootje schieten met de telefooncamera. Zij die graag in de natuur zijn om daar de wildernis in al zijn mooiste facetten vast te leggen. En niet alleen de beelden te schieten, maar ook het bewerken en verfraaien later komt aan bod in deze cursus.
Een opleiding die ook zowel voor hobby als professioneel veel wordt gevolgd is de cursus webdesigner. Steeds meer mensen vinden het leuk om een iegen website te hebben en hierop van alles en nog wat met de wereld te delen via een blog of hele fotogalerijen.

(470)