Smartphone anno 215

De smartphone is niet meer weg te denken uit onze huidige maatschappij en het lijkt een steeds belangrijkere rol te spelen in ons leven. Kijk maar eens om je heen en iedereen is druk bezig met zijn of haar smartphone. Maakt een smartphone ons dan niet steeds minder sociaal? Waarom zou je nog de weg aan een onbekende vragen als je ook even je navigatie kunt aanzetten. Waarom zou je een restaurant bellen om een reservering te maken als je dat ook even met een app kunt doen. Zo zijn er natuurlijk nog talloze voorbeelden te bedenken.

Uit onderzoek van de ‘Stelling van de dag’ van de Telegraaf blijkt dat 70% van de deelnemers de smartphone als storend ervaart wanneer het aankomt op het sociale aspect. Mensen vinden hun smartphone belangrijker dan elkaar. Voor meer informatie over dit onderzoek verwijs ik je naar de website van De Telegraaf. De hamvraag van vandaag is: hoe ziet de smartphone anno 2015 eruit?

Normale camera’s zijn verleden tijd?

Gaat de smartphone de fotocamera volledig vervangen en zou het straks zinloos zijn om nog een camera te hebben naast een smartphone? Een aantal jaar geleden zou ik gezegd hebben dat dit nooit zou gebeuren, maar nu ben ik er niet meer zo zeker van. De Samsung Galaxy S5 is inmiddels voorzien van een maar liefst 16 Megapixel camera! HTC heeft bevestigd dat het in 2015 een nieuwe smartphone wil uitbrengen met een optische zoom camera. De beste smartphone camera van dit moment lijkt toch de Samsung Galaxy S5 te zijn, dit blijkt uit een onderzoek van DxOMark Mobile. Bij dit onderzoek zijn de laatste smartphone camera’s getest op onder andere de volgende punten: kleur, contrast, autofocus, flash, belichting etc. Zie in de afbeelding hieronder het eindoordeel.

Beste smartphone camera

Vouwbaar scherm?

Samsung heeft bevestigd dat ze in 2015 de eerste vouwbare smartphone willen introduceren. Het is de bedoeling dat er tegen het eind van het jaar rond de 35.000 vouwschermen op de markt liggen. Zal het daadwerkelijk een succes worden of is het weer een onnodig nieuwtje? De tijd zal het ons leren.

Vouwbaar scherm Samsung

Het jaar van Ultra HD schermen

Het heeft er alle schijn naar dat ultra HD schermen in 2015 worden geintroduceerd op smartphones. De eerste ultra HD scherm wordt binnenkort in China gelanceerd met een resolutie van maar liefst 2560 bij 1440 pixels en een pixeldichtheid van 490 ppi.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste smartphone nieuwtjes? Bekijk dan de website van Mobifo.nl.

(344)