Autovakantie? Kies een reisverzekering met automobilistenhulp

kortlopende-reisverzekeringGa je met de auto in Europa op vakantie dan is een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance met automobilistenhulpverzekering een aanrader. Hiermee kan je voorkomen dat jouw vakantie verpest wordt door autopech of uitval van je voertuig.

Met de dekking automobilistenhulp op de reisverzekering blijf je mobiel bij autopech, ongeval of het uitvallen van de bestuurder. Met de extra dekking automobilistenhulp ben je onder andere verzekerd voor:

Het inzetten van een vervangende chauffeur of het gebruik maken van een autotransporter, indien de verzekerde bestuurder door ziekte, ongeval het voertuig niet kan of mag besturen.
Het terugbrengen (repatriëring) van het motorrijtuig en/of aanhanger naar Nederland.
Noodreparatie langs de weg, berging en vervoer.
Bewaking van het motorrijtuig en/of aanhanger.
Toezending vervangende onderdelen.

De dekking automobilistenhulp op de kortlopende reisverzekering is geldig in landen die op het internationaal verzekeringsbewijs (IVB) van je autoverzekering (groene kaart) staan.

Vervangend vervoer

Bij Allianz Global Assistance ben je met de kortlopende reisverzekering verzekerd voor de kosten van vervangend vervoer indien jouw auto, camper of motorfiets uitvalt tijdens je vakantie bijvoorbeeld door pech, een ongeval of diefstal. Zo ben je onder andere verzekerd als het voertuig verloren gaat of defect raakt door een mechanisch/elektrisch mankement en wanneer deze niet binnen twee werkdagen gerepareerd kan worden. In dat geval vergoedt Allianz Global Assistance:

  • De reiskosten per trein vanaf de plek van pech/ongeval naar de vakantiebestemming en de treinreis terug naar de woonplaats in Nederland
  • De kosten van huur van een soortgelijk vervangend motorrijtuig bij een officieel verhuurbedrijf
  • De noodzakelijke extra verblijfkosten in de plaats waar het motorrijtuig gerepareerd wordt. Deze vergoeding wordt ook verleend bij het uitvallen gedurende een kortere periode of indien een vervangend motorrijtuig niet op de dag van het uitvallen van het motorrijtuig beschikbaar is
  • De kosten van vervoer van en naar het logiesverblijf, het officiële verhuurbedrijf en/of het bedrijf waar het motorrijtuig gerepareerd wordt

Reisverzekering met automobilistenhulp nodig?

Heb je nog geen kortlopende reisverzekering met automobilistenhulp? Kies dan voor de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance. Deze kan je geheel op maat samenstellen en je kiest alleen voor dekkingen die jij belangrijk vindt.
Kinderen tot en met 4 jaar zijn gratis meeverzekerd. Neem je jouw huisdier mee op vakantie? Die is ook verzekerd voor de kosten van een dierenarts. Ga je met de auto op vakantie en valt je voertuig uit door pech, diefstal of een ongeval. Allianz Global Assistance zorgt voor hulp en/of vervangend vervoer. Zo kan je toch nog van je vakantie genieten.

(162)