Duofiets – De perfecte fiets voor een uitje in de zomer

Een duofiets is een fiets waar 2 personen tegelijk op kunnen fietsen. Het trappen en/of sturen is hierbij gedeeld. Het voordeel hiervan is dat het trappen veel lichter gaat en dat ook minder fitte mensen hierdoor makkelijk mee kunnen komen. Er kan desnoods voor gekozen worden om niet mee te trappen, mocht dit echt niet mogelijk zijn.

Waarom een duofiets?

Een duofiets heeft vele voordelen. Naast dat het gewoon leuk is met zijn tweetjes op één fiets te zitten is het ook gewoon erg praktisch. Je kan gezellig met zijn tweeën praten of een biertje drinken. Als je allebei op een normale fiets zit, wordt dit uiteraard lastig. Duofietsen zijn speciaal zo gemaakt dat je van al deze gemakken voorzien bent. Ook is een duofiets veel stabieler dan een gewone fiets. Dit is uiteraard hetzelfde als het verschil tussen een motor en een auto. Een auto zal niet zo snel omkieperen, terwijl een motor snel naar de grond kan gaan. Een duofiets heeft vier wielen, waardoor de stabiliteit zwaar verhoogd wordt.

Waarheen met een duofiets?

Met een duofiets kan je bijvoorbeeld heel goed van Leiden naar Katwijk fietsen. Dit is een stuk van iets meer dan een half uur, wat als je met zijn tweeën trapt erg goed te doen is. Ook is het altijd erg leuk om door de natuur te fietsen. Een fietstocht door de bossen is uiteraard erg gezellig. Check van te voren echter wel of er wel een echt fietspad in het bos te vinden is.  Onverharde wegen zijn namelijk niet het sterkste punt van de duofiets.

Kopen of huren?

Duofietsen zijn redelijk prijzig vergeleken met een normale fiets. Echter krijg je hier wel veel mee voor in de plaats. En uiteraard krijg je hier 2 fietsen voor de prijs van 1. 2 mensen kunnen namelijk op deze fiets rijden. De fiets is daarom deze prijs wel waard. Wat echter wel een mogelijkheid is, om voor dagjes uit een duofiets te huren. Je huurt dan voor 1 dag een fiets en fietst hiermee bijvoorbeeld naar het strand en weer terug. Ook is het huren van een duofiets voor meerdere dagen een optie. Zo ben je toch niet in één keer zo veel geld kwijt.

Conclusie

Concluderend kunnen we vaststellen dat een duofiets een geweldig voertuig is! Je kan er gezellig met zijn tweeën een ritje mee maken. Dit kan voor één dag, maar ook voor meerdere dagen. Als je hier helemaal weg van bent kun je er zelf ook gewoon een aanschaffen.

 

 

(9)