Nieuwe trend: bezoek een medium of paragnost

In mijn omgeving is het schering en inslag, vriendinnen die een paragnost, waarzegger of medium bezoeken. Zou het te maken hebben met het feit dat ik tegen de 30 loop en vrouwen zich op deze leeftijd steeds meer beginnen te interesseren voor spiritualiteit en spirituele ontwikkeling of zou het een trend van deze tijd zijn? Dus, ik ging op zoektocht..

Mijn ongelijk

Om te beoordelen of juist mijn vriendinnen nu in één keer vaker naar mediums en paragnosten gaan of dat dit een steeds bredere sociale trend is, ben ik Google trends gaan raadplegen. Het antwoord op mijn vraag is hier zeer duidelijk: er is een gelijkblijvende vraag naar mediums en paragnosten (zie hieronder).

paragnosten-mediums-trends

Uhm, confronterend. Ik dacht dat ik een nieuwe trend ontdekt had, maar nee. Het is mijn omgeving en mogelijk mijn leeftijd waarin met name vrouwen zich bewuster worden van hun spiritualiteit.

Onderwerpen die gevraagd worden aan mediums

Nu is het duidelijk dat de vraag naar mediums, paragnosten, waarzeggers en kaartleggers in mijn persoonlijke omgeving toeneemt. Voor mij is het logisch om me af te vragen waarom mijn vrienden contact zoeken met paragnosten. De antwoorden verbaasde mij niet. Lees verder voor mijn bevindingen.

Maslov was zo gek nog niet

Abraham Maslow heeft in 1943 een piramide gepubliceerd met de basisbehoeften van mensen. Helemaal onderaan in de piramide, hetgeen iedereen het meest nodig heeft (basisbehoeften), staat slaap, voedsel, drinken en het uitscheiden van ontlasting. Maslow classificeert hieronder ook seks en andere lichamelijke zaken zoals sport en comfort.

Daarboven staat de behoeften; behoefte aan veiligheid en zekerheid en de derde van de 5 ‘basic needs’ is, de behoefte van het hebben van liefde en sociaal contact. Over deze thema’s vragen mijn vriendinnen hun vragen aan waarzeggers, kaartleggers, mediums en paragnosten.

Voorbeelden van deze vragen zijn:
-Is mijn partner eerlijk?
-Komt mijn ex terug?
-Is dit de juiste partner voor mij?
-Hoe gaat mijn carrière zich ontwikkelen?
-Wanneer word ik verliefd?

De astrolijn van mijn vriendinnen

Vervolgens vroeg ik mijn vriendinnen waar ze dit soort vragen stelden. De meesten gebruiken de website Mediumchat.nl. Deze site ga ik in mijn volgende blog onderzoeken.

Tot dan. Liefs,

Fraukje de Waard

(72)