Geef je auto een sportieve look!

Het is nog steeds een groot onderdeel van het straatleven: je auto ombouwen. Ook wel tweaken, tunen, chippen of pimpen genoemd. Nog steeds vallen er onnodig veel gewonden bij straatraces, waardoor deze verboden zijn in Nederland. Maar ondanks dat straatraces illegaal zijn, betekent dit niet dat je niet met je auto kan opscheppen in het nachtleven. In dit artikel wordt beschreven op welke manieren je je auto helemaal klaar voor de straat kunt maken.

De motor

Motortuning houdt in dat je aanpassingen doet aan de motor van je auto, waardoor deze meer vermogen krijgt. Het uiterlijk is natuurlijk belangrijk maar de motor blijft de belangrijkste accessoires in de auto. Als je het gaspedaal indrukt wil je daar namelijk gelijk dat fijne brullende geluid van de motor uit de uitlaat van horen. Er zijn verschillende manieren om de motor aan te passen.

motor
– Chiptuning houdt in dat je op een elektronische manier de motor opvoert.
– Bij OBD-tuning hermoderniseer je het motorstuurprogramma via de diagnose-aansluiting. Dit gebeurt geheel zonder sleutelen en kan van buitenaf gedaan worden.
– Powerbox tuning betekent dat je een motorstuurapparaat tussen de originele bedrading plaatst. Hierbij kan de turbodruk beïnvloed worden.
– De uitlaat heeft een grote invloed op het geluid en verbruik van je motor. Je kunt bijvoorbeeld een dubbele uitlaat plaatsen, of zelfs vlammen uit je uitlaat laten schieten voor een spectaculair effect.
Voor meer gedetailleerde informatie over je motor pimpen, kun je het beste bij een garage terecht.

De body

Zodra je auto aan komt rijden, wil je een goede eerste indruk geven. En dat heeft toch echt te maken met het uiterlijk van je auto en niet de motor.

Banden
Banden en velgen komen in alle soorten en maten of kunnen zelfs speciaal voor jouw auto en smaak gemaakt worden. Het is zelfs mogelijk om lichtjes in je banden te verwerken om zo nog eens extra op te vallen. Hier mag je alleen niet mee op de weg rijden.

Verlichtverlichting autoing
Alle lichten op de auto zijn aan te passen. Van neon verlichting onder de auto, tot alle kleuren die je kunt toepassen in de kop- en achterlampen. Om een extra grote lichtbron te bereiken is LED een goede oplossing. Ook xenon verlichting is een populaire optie. Deze lichten gaan namelijk wel 6 keer langer mee dan normale verlichting.

 

Verlagen
Wat veel wordt toegepast is het verlagen van de auto. Hierdoor krijgt je bak een stoerder en mooier uiterlijk. Ook is je wegligging een stuk beter ten opzichte van hoger liggende auto’s. Het is hierbij wel belangrijk dat je ook je schokdempers op de verlaging aanpast. Je wilt voorkomen dat je gewone schokdempers kapot gaan.

Versterkers
Geen auto is compleet zonder goede muziek. Door bijvoorbeeld subwoofers in je achterbak te plaatsen trilt de beat door je auto heen. Goede muziek moet je voelen! Vergelijk de beste merken om alles eruit te halen wat erin zit.

auto spuiten

Verfbeurt
Het leuke aan een auto is dat je hem elke kleur kunt geven die je maar kunt bedenken. Zelf de opties voor patronen zijn eindeloos. Zodra de auto gespoten is op de manier die jij wilt, kan er ook nog besloten worden over de soort lak waarmee je een beschermlaag aanbrengt. Dit kan een glimmende lak zijn, maar ook een matte look kan erg mooi zijn.

(297)