Meer Nederlanders gaan met zomervakantie

Boek een rondreis per trein met de Siberië Express door het grootste land van Europa (Rusland) en omliggende landen, zoals Mongolië en China. Vertrek met de vliegtuig naar Nieuw Zeeland en Australië. Ga backpacken in de Pacific en omliggende bounty eilanden Fiji, Samoa en Cook Eilanden. Het niet voor iedereen betaalbaar een reis te maken naar dit soort landen. Je moet er een aardig budget voor hebben. Vooral ook omdat het niet korte vakantie reizen zijn. Naar dit soort bestemmingen ga je alleen als je minimaal een maand weg kunt. Last minute een reis boeken naar een land binnen of (iets) buiten Europa wordt veel gedaan. Vakantiebestemmingen zoals Spanje, Portugal, Italië, Griekenland, Turkije, Marokko en Egypte zijn hierbij populair als zonvakantie. Vooral bij gezinnen met jonge kinderen zijn de bestemmingen Frankrijk, België en Duitsland het populairst. Dit is altijd zo geweest. De economie stabiliseert en dit betekent dat veel Nederlanders weer met vakantie gaan buiten Nederland. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistieken (CBS) gaat dit een op de vijf Nederlanders met vakantie naar het buitenland gedurende zomervakantie.

Nederland als vakantieland

Ook bestemmingen in Nederland zijn populair. In Nederland zijn het de gebieden Drenthe, Maastricht en de eilanden groepen: Texel, Vlietland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Het feit dat meer Nederlanders naar het buitenland gaan tijdens de zomer heeft te maken met budget. Soms willen ouders niet te ver reizen voor de kinderen en er gewoon een week tussen uit. Nederland is een prima vakantieland, ook al is het weer erg onvoorspelbaar. Vooral voor kinderen met gezinnen is Nederland rijk aan vele attracties. Met de Nappas ontvang je korting op een groot aantal van deze attracties. Wat kan je zoal doen in Nederland?

Attracties in Nederland

De dierentuin is een nummer een attractie voor kinderen. Burgers Zoo in Arnhem en Diergaarde Blijdorp in Rotterdam zijn hiervan enkele bekende. Daarnaast heb je de attractieparken Efteling en Duinerell. Duinerell in Wassenaar heeft ook een tropisch zwembad met spectaculaire glijbanen voor jong en oud. Bij zonnig strandweer zijn de badplaatsen Scheveningen in Den Haag, Wassenaarse Slag in Wassenaar, Zandvoort nabij Haarlem en de stranden van Zeeland prima geschikt als dagbesteding. Hou je van spektakel? Neem een ballonvaart, ga race op het circuit van Zandvoort of vliegen in een zweefvliegtuig met een instructeur.

Efteling

(79)