Inboedelverzekering bij woninginbraak

De meeste mensen hebben een inboedelverzekering afgesloten om zich te verzekeren tegen de hoge kosten die onvoorziene schade aan hun huis kunnen meebrengen. Schade kan bijvoorbeeld ontstaan door brand, inbraak of storm, alle drie sowieso al bijzonder vervelend, maar de schade kan ook aardig in de papieren lopen. Zeker als er in uw huis brand ontstaat en daardoor, in het ergste geval, uw hele woning afbrand. Maar bij brand loopt u zelf ook een zeer groot gevaar, u kunt namelijk stikken door de rookontwikkeling en vervolgens verbranden. Het is wat dat betreft dan ook raadzaam om overal in et huis brandmelders te hebben hangen die u waarschuwen met een geluidssignaal als er rook in uw woning ontstaat. In ieder is een inboedelverzekering geen overbodige luxe.

Voorkomen woninginbraak

Een inboedelverzekering dekt ook schade die is ontstaan na een inbraak in uw woning. Het is zeer vervelend als er bij u wordt ingebroken en er kostbare spullen uit uw huis zijn meegenomen, om nog maar niet te spreken van de emotionele schade die u kunt oplopen na een woninginbraak. Voorkomen van een woninginbraak is beter dan genezen en hieronder geven we dan ook een aantal tips om het risico van een inbraak in uw huis te verkleinen. Zorg ervoor dat u niet op Social Media sites zoals Facebook vermeld dat u op vakantie gaat en vooral niet wanneer. Zo maakt u in ieder geval geen slapende honden wakker. Sluit ’s avonds de gordijnen zodat inbrekers niet kunnen zien wat er valt te halen. Zorg uiteraard voor goede sloten, dievenklemmen en anti-inbraak strips op de ramen en deuren. En stop uw meest waardevolle zaken in een kluis die moeilijk mee te nemen is. Er zijn bijvoorbeeld kluizen die kunnen worden verankerd in de vloer waardoor het stelen wel heel erg moeilijk is.

Wat dekt uw inboedelverzekering bij inbraak?

Uw inboedelverzekering dekt in sommige gevallen de nieuwwaarde van uw spullen die gestolen zijn. Maar bij veel spullen krijgt u alleen de dagwaarde en zeker bij elektronische apparatuur kan dat tegenvallen omdat dergelijke apparaten door de voortschrijdende techniek snel in waarde dalen. Bij sieraden worden meestal de nieuwwaarde vergoed maar dan wel tot een maximaal bedrag, afhankelijk van de soort inboedelverzekering die u heeft afgesloten.

(160)