Alles moet goed geregeld zijn

Tegenwoordig dient een website meer te zijn dan een digitaal uithangbord. Uw website moet u boven alles iets opleveren. Omdat er steeds meer website komen, is het van uiterst belang dat uw website ook goed wordt gevonden. Immers, geen bezoekers, geen conversie. Goede webteksten helpen u zowel met het verbeteren van de vindbaarheid als met het verbeteren van de conversie van uw website.

Web teksten Schrijven

Het schrijven van goede web teksten is een echt vak. Ook het plaatsen van tekst op de juiste plaats op uw website is een uitdaging. Enerzijds wilt u uw bezoekers niet lastig vallen met enorme lappen tekst  Anderzijds, geven de zoekmachines voorkeur aan teksten van meer dan 250 woorden.

Hoe u de tekst weer geeft op uw website is essentieel. Uw bezoekers willen snel de informatie hebben waar ze op zoek naar zijn. Door boven aan een pagina kort en bondig te zijn en uitgebreidere informatie lager op op een pagina te plaatsen, kunt u al veel bereiken.

Tevens is het slim om op één derde van de pagina een “call to action” element te plaatsen en dit onder aan een pagina te herhalen. Zo geeft u de bezoeker de keus om snel te reageren of eerst alles te lezen.

Web teksten en zoekmachines

Goede informatieve web teksten dragen bij aan een betere vindbaarheid van uw website binnen de zoekmachines. Zoekmachines waarderen goede informatie. Door meer en betere informatie te geven dan uw concurrentie, kunt u snel beter worden gevonden.

Uiteraard is het slim om van te voren uit te zoeken war mensen op zoeken. Middels de Google Adword Tool, kunt u achterhalen op welke woorden mensen zoeken. Stel u gaat vaatwasmachines verkopen. Dan is het essentieel om te achterhalen of mensen zoeken op vaatwasser, afwasmachine of vaatwasmachine. Het achterhalen van de juiste zoekwoorden noemen we een zoekwoordenonderzoek. Een professionele tekstschrijver zal hier altijd mee beginnen!

Daarnaast zijn de juiste titels en omschrijvingen enorm belangrijk voor zoekmachines. Als u zelf aan de slag wilt gaan, dan kunt u het beste eerst wat lezen over zoekmachine optimalisatie. Bijvoorbeeld door de gratis SEO-handleiding van Google zelf te lezen.

Voor de meeste mensen is het laten schrijven van webteksten door een tekstbureau de snelste en meest effectieve oplossing.

Andere tools voor je bedrijf

Naast goede web teksten is het ook handig om andere dingen goed geregeld te hebben zoals digitale handtekeningen. Dit scheelt tijd en heel veel kopzorgen.

(5)