Taaltraining Engels

Het wordt steeds belangrijker om met uw bedrijf de grens over te gaan en kansen te pakken op internationaal niveau. Voor de meeste Nederlanders is dit geen groot probleem, want een aardig woordje Engels dat spreken wij wel. Toch is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden bij het contact met internationale partners, dus lees gauw verder voor een aantal tips.

Tip 1: volg een zakelijke taaltraining

Er zit over het algemeen een verschil tussen het Engels dat wij kennen en het Engels dat wordt gesproken in een zakelijke omgeving. Om de zakelijke taal onder de knie te krijgen is het zeker een aanrader om een zakelijke taaltraining Engels te volgen. Er kan gekozen worden voor een op maat gemaakte taaltraining die aansluit op uw eigen niveau en voorkeuren. Zo heeft u misschien meer behoefte om uw spreekvaardigheid te oefenen, of juist meer de grammatica van de Engelse taal.

Tip 2: zorg voor formaliteit

Gaat u samenwerkingen aan met de ‘echte’ Engelsen blijf dan te allen tijden beleefd. Zij vinden dat belangrijk en verwachten dat ook van hun partners. Probeer tijdens een zakelijke meeting niet direct over het onderwerp te praten, maar leid dit subtiel in. Laat de ander het gesprek leiden zodat diegene denkt de controle over het gesprek te hebben. Zo komt u beleefd over.

Tip 3: stel een schriftelijke overeenkomst op

Staat u op het punt om een samenwerking aan te gaan, zorg er dan voor dat u de overeenkomst altijd op papier zet. Internationale klanten hechten hier vaak meer waarde aan dan hier in Nederland, waar een mondelinge overeenkomst in bepaalde gevallen genoeg is. Om misvattingen te voorkomen is het verstandig om het contract na te laten kijken door een juridisch expert die gespecialiseerd is in voorschriften van het land waarin u zaken gaat doen.

Heeft u interesse in een taaltraining? Neem dan eens een kijkje op de website van Interlect-Groep. Zij bieden ook taaltrainingen aan voor andere talen.

(3)