Flexibel werken steeds normaler

Veel werknemers zijn genoodzaakt om stad en land af te reizen naar kantoor, klanten of relaties. Het nadeel hiervan is dat er vaak veel gereisd dient te worden en dat dit niet ten goede komt van het efficiënt en effectief werken. Veel bedrijven proberen flexibel werken dan ook steeds meer door te voeren voor hun medewerkers. Zo is het vaak mogelijk om vanaf een afstand met een laptop, tablet of telefoon in te loggen op het bedrijfsnetwerk, zodat er ook vanaf een andere locatie gewerkt kan worden. Op deze manier kan ook vanaf een andere werkplek of vanuit huis worden gewerkt zonder veel te reizen. Er is sinds januari 2016 zelfs een wet omtrent flexibel werken aangenomen.

Nieuwe werken in ontwikkeling

Het nieuwe werken ontwikkelt zich snel. Tijd en plaats spelen steeds minder een rol. Een nieuw concept is gelanceerd dat inspeelt op de groeiende vraag naar flexplekken ergens in het land. Zorg bijvoorbeeld voor verschillende locaties door het land waar werknemers gebruik van kunnen maken. Ook vergaderplekken kunnen verspreid worden. Vooral als er met een klant of relatie wordt afgesproken, kan zo eenvoudig een locatie worden gekozen die voor beide partijen makkelijk en snel te bereiken is. Zo kun je een vergaderlocatie in Amsterdam regelen als jij uit Leiden komt en je vergaderpartner uit Alkmaar. Plekken waar gewerkt kan worden, lopen uiteen van bistro’s tot business lounges. Soms is het juist prettig om met een espresso in een gezellig eetcafé te werken, terwijl in andere gevallen er juist afzonderlijk vergaderd moet worden met een belangrijke klant. Zo kunnen door het hele land verschillende locaties bedacht worden. Hierbij is het ook handig om te kijken naar de mogelijkheden zoals of er wifi aanwezig is en of er mogelijkheden zijn een beamer aan te sluiten zodat er gepresenteerd kan worden.

Leegstaande ruimte

Voor bedrijven is het interessant om een leegstaande ruimte beschikbaar te stellen voor mensen die flexibel werken. Niet alleen wordt er naamsbekendheid gegenereerd, ook kan gekozen worden om de flexwerkers tegen een kleine vergoeding gebruik te laten maken van de ruimte. Met het groeiend aantal lege bedrijfsruimten, zal hier naar alle waarschijnlijkheid snel op worden ingespeeld door steeds meer eigenaren van bedrijfsruimten. Voor zowel flexwerkers als bedrijven biedt het dus vele voordelen.

Soorten flexibel werken

Niet alleen de locatie hoort bij flexibel zijn. Bij het invoeren van deze vorm van werken spelen ook werktijden een andere rol en kunnen werknemers steeds vaker zelf hun werktijden bepalen. Dit is bijvoorbeeld handig als je thuis ook nog kinderen hebt die naar school moeten of naar activiteiten gebracht worden. En dan moet ook nog eens het eten verzorgd worden. Als je dan je werkdag kan indelen in verschillende tijden, is dit veel makkelijker om je dag in te delen zonder dat je in de stress komt.

Geschreven door Cv-voorbeelden.nl

(13)