Hoe een arbodienst inschakelen?

Een arbodienst helpt, de voor de werkgever, een zieke werknemer de juiste handelingen te verrichten en te helpen bij de re-integratie. De deskundige helpt bij de risicoanalyse en maakt een inventarisatie op van de mogelijkheden en beperkingen. Hoe ga je als ondernemer de juiste arbodienst vinden?

Een werkgever is verplicht een arbodienst in te schakelen. Deze deskundige wordt de gesprekspartner van zowel werkgever als werknemer. Op deze manier is de deskundige een onpartijdige factor die zowel de plichten van de werknemers aankaart alsmede toeziet op de medewerking van de werkgever voor een voorspoedig herstel. Let wel dat dit laatste het doel is en de werkgever bij moet dragen aan het herstel van de zieke werknemer.

Verplichting

Het opstellen en toetsen van een risico analyse en evaluatie, de zogeheten RI&E, is een verplichting. Hierbij worden de risico’s en maatregelen vastgelegd voor het personeel. Dit wordt opgesteld door een arbeidsdeskundige.

Begeleiding

Een bedrijfsarts of arbo arts zal de zieke medewerker bijstaan, deze wordt door de werkgever ingeschakeld via de arbodienst of verzekeraar. De bedrijfsarts zie toe op de correcte naleving van het verzuimbeleid. 

Arbodienst verplichting

Het is niet verplicht om een arbodienst in te schakelen zolang je in bezit bent van een maatwerkregeling. Hierbij wordt een medewerker van het bedrijf op te leiden tot arbeidsdeskundige.

De regeling stelt dat hiermee kennis en inzichtelijkheid wordt verkregen binnen het bedrijf zelf, over ziekteverzuim, arbeidsomstandigheden en persoonlijk omstandigheden van het personeel zelf.

Voorwaarden hiervoor zijn dat het personeel hiermee instemt en dat dit via de cao of ondernemingsraad wordt vastgelegd. Daarbij moet er ook een bedrijfsarts aanwezig zijn in het bedrijf voor de ziekteverzuimbegeleiding en arbeidsgezondheidskundig onderzoek.

Arbo arts of deskundige vinden

Je hoeft als ondernemer niet perse te wachten tot een arbo arts of -dienst via de verzekeraar of arbodienst wordt toegewezen. Je kunt deze ook zelf in de arm nemen en daarmee pro-actief het arbeidsdeskundig onderzoek benaderen. Hierdoor is er tijd om weloverwogen de juiste arbo arts of deskundige in te schakelen. Hierbij maak je gebruik van  externe gecertificeerde arbodiensten / onafhankelijke arbodienstverleners. 

In de meest regio’s van Nederland zijn er gespecialiseerde arbodiensten en deskundigen die je als ondernemer zelf kunt benaderen, hierbij zijn de grotere externe gecertificeerde arbodiensten aanwezig in de volgende locaties:

Zuid-Holland Noord-Holland Utrecht
externe arbodienst Rotterdam externe arbodienst Alkmaar externe arbodienst Utrecht
externe arbodienst Dordrecht externe arbodienst Amsterdam externe arbodienst Amersfoort
externe arbodienst Den Haag externe arbodienst Haarlem externe arbodienst Woerden
externe arbodienst Leiden externe arbodienst Hilversum externe arbodienst Zeist
Overijssel Gelderland Flevoland
externe arbodienst Zwolle externe arbodienst Arnhem externe arbodienst Lelystad
externe arbodienst Deventer externe arbodienst Apeldoorn externe arbodienst Almere
externe arbodienst Enschede externe arbodienst Doetinchem externe arbodienst Dronten
Drenthe Friesland Groningen
externe arbodienst Assen externe arbodienst Leeuwarden externe arbodienst Groningen
externe arbodienst Emmen externe arbodienst Heerenveen externe arbodienst Stadskanaal
externe arbodienst Meppel externe arbodienst Sneek externe arbodienst Veendam
externe arbodienst Hoogeveen externe arbodienst Dokkum
Brabandt Limburg Zeeland
externe arbodienst Breda externe arbodienst Maastricht externe arbodienst Goes
externe arbodienst Eindhoven externe arbodienst Roermond externe arbodienst Middelburg
externe arbodienst Tilburg externe arbodienst Venlo
externe arbodienst ‘s-Hertogenbosch

(0)