Meer omzet door opvallende bedrijfskleding?

bedrijfskleding

Nog steeds groeit ieder jaar het aantal zzp-ers in ons land. Vooral in de bouwsector rijzen de kleine zelfstandige bedrijfsjes als paddestoelen uit de grond. Er zijn voornamelijk steeds meer loodgieters, cv-installateurs en elektriciƫns die voor zich zelf aan de slag gaan. Helaas blijevn deze nieuwe ondernemingen niet allemaal overeind in economisch zwaar weer. Vooral de opstartfase is van cruciaal belang. Een aantal tips die de kans van slagen kunnen vergroten.

Bekendheid krijgen

Voor wie pas gestart is met een eigen bedrijfje is het van levensbelang om veel klanten te werven. Omdat men wellicht al jaren in het desbetreffende vakgebied bij een werkgever heeft gewerkt kan er al een flink netwerk zijn opgebouwd. Men weet de weg wel te vinden naar de potentiƫle klanten en vice versa. Toch is het nooit verkeerd om meer klandizie te werven. Dit kan door zich op allerlei manieren te onderscheiden van de rest. Denk aan visitekaartjes die afwijken van de doorsnee varianten, bedrijfskleding waarop het logo van het bedrijf pronkt en mooie belettering op de bedrijfsauto. Zo maak je zelfs als je stilstaat in de file nog reclame.

Goede naam behouden

De klussen bij klanten die binnengehaald worden met promotionele activiteiten op de website, het uitdelen van relatiegeschenken of door die opvallende kleding die gedragen worden tijdens het werk moeten blijven terugkomen. Daarom moet het geleverde werk ook van een steevaste goede kwaliteit zijn. Iedereen die ook maar iets met het bedrijf heeft moet een positieve impressie hebben bij het horen of zien van de bedijfsnaam. Het moet geassocieerd worden met degelijkheid en resultaat. Werkelijk altijd en overal moet dat gegeveb in acht worden genomen. Bij het opnemen van de telefoon, het gedrag in het verkeer en de tone of voice in de communicatie op internet. Dit alles zal bijdragen in een goede relatie met (aankomende) klanten. En dat is uiteindelijk terug te zien in de jaarcijfers.

Positieve berichten voor zzp-er

In een plan dat juist verschenen is wordt voorgesteld om de zzp-ers ook aanspraak te laten maken op de sociale voorzieningen en een pensioen te laten opbouwen. Het huidige stelsel zou gedateerd zijn en de econmische groei van ons land en de ontwikkeling van de werkende bevolking in ons land tegenhouden. Verenigingen van zzp-ers hebben al laten weten weinig te zien in het voorstel dat werd gepresenteerd aan Minister Rutte. Het enige dat wel positief bevonden werd waren de veranderingen wat betreft de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Daar konden ze zich tot nu toe nog niet tegen verzekeren. Het voorstel om zzp-ers mee te laten doen met de ww-regeling en hiervoor te laten betalen werd ook afgekeurd, werk en klussen vinden is eigen ondernemersrisico vinden zij zelf.

(531)