Systeemplafond plaatsen

beloopbaar-glas

Huis verfraaien

Om uw huis te verfraaien zijn er uiteraard talloze opties om dat te realiseren, ook wat het plafond betreft. Als je echt voor stijlvol wilt gaan zijn er bijvoorbeeld mensen die in hun huis een plafond met beloopbaar glas laten plaatsen. Toegegeven, je hebt dan wat minder privacy omdat degene op de bovenverdieping zo de woonkamer in kan kijken maar chique is het natuurlijk wel. Probleem is wel dat er dan in het plafond geen leidingen lopen want die zijn dan zichtbaar. Is dat wel het geval dan kan een systeemplafond uitkomst bieden om de wirwar van leidingen en draden weg te werken.
Een systeemplafond is een plafond die je op kan hangen aan het echte plafond, het is eigenlijk een manier om het plafond naar beneden te halen. Het is eigenlijk een tweede plafond, hierdoor ontstaat er een ruimte tussen het echte plafond en het tweede plafond. De ruimte kun je gemakkelijk gebruiken om kabels te laten verdwijnen. Maar de tussenruimte kan ook worden gebuikt voor de aanleg van leidingen. Ook voor het geluid is een systeemplafond handig, omdat je de ruimte als het ware verkleind doordat je het plafond naar beneden haalt. Maar ook personen in naast gelegen kamers zullen het geluiden minder hard horen.

Verschillende soorten systeemplafonds

Er zijn een aantal verschillende soorten systeemplafonds, de meeste voorkomende plafonds zijn inlegplafonds, doorzakplafonds en bandrasterplafonds. Over het algemeen lijken ze alle drie aardig veel op elkaar, het verschil zit in de afwerkingen en details. De systeemplafonds zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten en kleuren. Wanneer je voor een systeemplafond kiest moet vrijwel altijd op maat worden gemaakt. Bij het uitzoeken van een systeemplafond moet je er vooral opletten dat het akoestisch vermogen goed is. Het is belangrijk dat het systeem goed wordt gemonteerd zodat het er mooi en strak uit ziet. Veel mensen kennen het wel de vochtvlekken in de platen van het systeemplafond. Tegenwoordig zijn de systeemplaten steeds vaker vocht bestendigd en zal je deze vlekken niet meer tegen komen in de nieuwere systeemplafonds. De meeste mensen die hebben gekozen voor een systeemplafond zijn er tevreden over, dit is ook wel logisch omdat er bijna geen nadelen zijn. Een systeemplafond gaat over het algemeen jaren mee. Deze zijn te bestellen bij een groothandel in plafonds, wanden en verlichting

Een systeemplafond plaatsen

Het lijkt een hele moeilijke klus om een systeemplafond te plaatsen, maar in de praktijk valt dit reuze mee. Voordat er een systeemplafond geplaatst wordt is het belangrijk dat er goed naar het oude plafond wordt gekeken en dat alles precies wordt gemeten. Daarna wordt er met behulp van een laser gekeken op welke hoogte het plafond moet komen te hangen. Daarna worden als eerste alle hoeklijnen gemonteerd, belangrijk is dat op de juiste hoogte gebeurd. Daarna worden hangers aan het oude plafond gehangen, daarna worden de profielen aangebracht. Wanneer dit allemaal is u nieuwe systeemplafond klaar.

(37)