Taatsdeuren

Hallo allemaal! Vandaag ga ik het weer eens met jullie over deuren hebben. In deze blog over deuren ga ik het hebben over taatsdeuren. Aan het einde van de blog weet je wat taatsdeuren zijn, welke voordelen er zijn en welke bedrijven goede taatsdeuren kunnen maken. Heel erg veel leesplezier!

Wat zijn taatsdeuren

Als eerste is het belangrijk om te weten wat taatsdeuren zijn. Taatsdeuren zijn vaak stalen deuren. Deze deuren draaien niet op de hoek van de deur maar de drukpunten zijn vaak 10% van de hoek verwijderd. De drukpunten zijn zowel boven als onder bevestigd. Hierdoor hoeven er geen kozijnen te worden geïnstalleerd. Dit komt omdat er niet geleund wordt op de kozijnen maar op de deur zelf.

Voordelen van taatsdeuren

Taatsdeuren hebben erg veel voordelen. Buiten het feit dat het er erg sjiek en luxe uitziet zijn Taatsdeuren vaak goedkoper dan gewone stalen deuren. Dit komt doordat het staal van een taatsdeur een stuk lichter is. Er zijn namelijk geen kozijnen toegevoegd. Verder hoeft de dikte van een goede taatsdeur niet dikker te zijn, het zijn namelijk niet de zijkanten die de deur dragen maar de gehele deur. Daarnaast sluit een taatsdeur automatisch. Dit is vooral tijdens koude winternachten en warme zomermiddagen erg fijn. Dankzij de dikkere ramen houdt hij ook goed warmte en kou tegen. Het handigste van allemaal is dat een taatsdeur over het algemeen via 2 kanten open gaat. Hierdoor heb je het gevoel van een klapdeur maar de luxe van een stalen deur.

Waar moet je op letten tijdens de aanschaf?

De aanschaf van goede taatsdeuren is een lang proces. Als eerste zoek je natuurlijk een bedrijf dat past bij jouw kernwaardes. Zoek je bijvoorbeeld een bedrijf dat veel expertise heeft? Of toch meer een bedrijf dat jonger is en daarmee creatiever? Beide opties zijn zeker goed. Welk hebben ze elk voordelen en nadelen. Denk bijvoorbeeld aan de kwaliteit van een goede deur. Je wilt namelijk niet om het jaar nieuwe stalen deuren moeten uitzoeken. Dit is vaak een proces dat je eens in de 10 jaar wilt gaan doen. Dan zijn de deuren op. Let er dus altijd op dat de bedrijven waar je een offerte van krijgt goede bedrijven zijn. Bekijk hun website, lees de diverse recensies. Als laatste kun je jouw selectie ook nog afbellen. Bekijk hoe en of het klikt. Klik het niet? Ga dan naar een ander bedrijf. Er zijn genoeg vissen in de vijver.

De zoektocht

Bij mij ging de zoektocht ook gestaag. Persoonlijk begon ik op Google met ongeveer 10 mogelijke bedrijven. Daaruit bleven er nog 3 over. Na het bezoeken van de websites, lezen van de recensies en het telefonisch bespreken van de mogelijkheden bleven er nog 2 over. Uiteindelijk heb ik ze beide uitgenodigd op de koffie om te bekijken welke mogelijkheden er bij mij waren. Daaruit heb ik 2 offertes gekregen. Beiden voelde ze goed. Uiteindelijk ben ik voor Stalendeuropmaat.nl gegaan. Stalendeuropmaat.nl is een bedrijf dat onder Goormetaal.nl valt. Een groot bedrijf met veel kennis over staalconstructies.

Ik hoop dat ik je wat heb kunnen leren over taatsdeuren. Ik ben benieuwd welke keuzes jij maakt en hoe jouw deur geworden is!

(0)