Type vloeren

wonennnKies je voor een industriële woning, klassiek of modern? Deze keuze bepaald hoe je de woning zal inrichten. Elk deel van de woning, elk meubelstuk en accessoire draagt bij aan de sfeer. Als je kiest voor een betonnen vloer en onbewerkte muren ga je voor een industriële sfeer. Vaak wordt gedacht dat beton grauw en koud is. Beton kan gekleurd worden en voorzien worden van patronen. Op deze manier kan een betonnen vloer ook bijdragen aan een moderne sfeer. Koud hoeft het ook zeker niet te zijn. Bouw verwarmingselementen onder de vloer en je hebt een bodem die ook warm kan worden. Beton als vloer is slechts een voorbeeld uit de keuze van vele.

Vloeren voor de woning

Elk deel van de woning heeft een andere functie. Denk aan keuken waarin gekookt wordt, woonkamer om te ontspannen, slaapkamer voor rust, de gang voor ontvangst van gasten, badkamer om te douche of de tuin om te tuinieren. Waar de ruimte voor gebruikt wordt zal invloed hebben op het type vloer dat verstandig is te kiezen. Hierbij heb ik het nog niet over de kleurstelling van de vloer en stijl. Neem als voorbeeld: De badkamer is een ruimte waarin gedouched wordt, het is vaak een vochtige plek met grote kans op nattigheid op de vloer. Om deze reden zal tapijt of laminaat een slechte keuze zijn. Kies liever voor tegels, beton, een coating vloer of een pvc vloer. Voor een keuken is wat meer gebruikelijk dat je kiest voor een laminaten vloer. Tapijt is nog steeds niet een verstandige keuze. Tapijt wordt wel vaak gebruikt in slaapkamers, omdat het van nature warm is. Wederom is deze keuze afhankelijk van de stijl die je wilt.

Vloer voor de woonkamer

De woonkamer is in het algemeen een ruimte waarin men kiest voor de meest uiteenlopende vloeren. Laminaat wordt vaak gezien als een favoriet vanwege sfeer die het uitstraalt. Nadeel van laminaat is dat het aan de prijzige kant is . Onderhoud is een tweede punt. Als alternatief worden pvc vloeren gebruikt. Het is nog een relatief onbekend type vloer. PVC staat voor polyvinylchloride en is een kunststof. Het is verkrijgbaar in veel soorten en structuren, met name hout structuren. Ten opzichte van laminaat hebben PVC vloeren veel voordelen, waardoor het ook praktisch te gebruiken is in de badkamer of keuken. De voordelen zijn als volgt:

  • Het is een duurzaam slijtvast product
  • De vloer kan naadloos aansluiten op de plint en randen van muren.
  • Gunstige prijs en kwaliteit verhouding
  • Weinig onderhoud
  • Geschikt voor vloerverwarming
  • Geluid wordt goed weggenomen
  • De soorten en structuren van PVC vloeren zijn heel divers

(443)