Goede schoonmakers zijn schaars

De titel zegt het al: goede schoonmakers zijn schaars. Dit artikel beschrijft hoe het soms fout kan gaan en hoe het zou moeten gaan.

Ieder bedrijf heeft er wel  ervaring mee: slechte schoonmaak. Je huurt een bedrijf in met het idee dat er dan eindelijk goed schoongemaakt zal gaan worden. Echter kom je er hierna achter dat dingen soms erger blijken dan hiervoor. Zo kan u een wc-rol in de toiletpot vinden, volle vuilniszakken op plekken waar ze nog niet eerder stonden, noem zo maar op. Eén ding is zeker: jij wilt geen viezere omgeving krijgen nadat de schoonmaak is geweest dan dat het daarvoor was.

Oorzaken

Wat zijn nou de oorzaken van dit probleem? Waarom kunnen veel bedrijven het schoonmaken niet aan? Eén van de oorzaken is de grote werkdruk die er op de schouders van de schoonmakers rust. Veel schoonmakers moeten een grote kamer in een aantal minuten klaar hebben. Als jij zo aan het werk zou worden gezet, zou er misschien net een vensterbank schoon zijn. Maar moeten schoonmakers dit niet gewoon kunnen met hun jarenlange ervaring? In de praktijk worden veel oudere schoonmakers er uit gegooid, en komen hier jongere (goedkopere) werknemers voor in de plaats. Deze schoonmakers hebben nog totaal geen ervaring, en vaak dus ook niemand meer op de kneepjes van het vak van te leren. Door deze slechte omstandigheden kan het zo zijn dat de schoonmaak niet correct wordt uitgevoerd. De vraag is of dit de schuld is van de bedrijven zelf of van de overheid? De lonen van schoonmakers gaan namelijk al jaren niet omhoog, net als de tijd die de schoonmakers voor bepaalde handelingen krijgen. Vakbonden doen hun uiterste best om dit probleem recht te zetten, maar zijn nu nog niet succesvol.

Oplossingen

Natuurlijk wil jij deze problemen allemaal omzeilen. Maar hoe doe je dat? Helaas is er geen database voor goede of slechte schoonmaakbedrijven. Idealiter zou je dan zo een goed bedrijf selecteren en klaar ben je! Helaas leven wij niet in een ideale wereld. Een goede optie is dan om op reputatie af te gaan. Vraag iemand of hij/zij ervaring heeft met een goed schoonmakers bedrijf. Of lees een hoop reviews voor dat je met een bedrijf in zee gaat. Dit bespaart een hoop zorgen en een hoop viezigheid.

Van mij krijg je alvast één goed bedrijf voor als u op zoek bent naar een goede schoonmaker in Leiden. Interesse? Klik dan hier.

(42)