Het kiezen van een recruitmentbureau

Je bent op zoek naar een andere baan. Dit is en blijft altijd een gevoelige kwestie. Het liefst wil je trouw blijven aan je huidige werkgever, maar je ambities krijgen de bovenhand in je wensen en behoeften in je professionele leven. Het kiezen van het juiste recruitmentbureau kan hierbij een goede oplossing bieden, maar hoe weet je of een recruitmentbureau goed is of niet? Hier een aantal tips bij het kiezen van een goede partij.

Kijk naar specialisme

Er zijn een aantal grote partijen op het gebied van recruitment en werving en selectie. Deze partijen zijn vaak vrij algemeen ingestoken en bieden posities voor bijna elke branche. Daarnaast zijn er gespecialiseerde partijen die veel kennis en ervaring hebben in de branche waar jij werkzaam bent. Deze bureaus kunnen vaak een betere optie bieden voor jouw als professional. Je zit niet alleen al direct op een lijn met elkaar omdat je dezelfde taal spreekt, maar zij kennen vaak de markt ook een stuk beter.

Weet wat je wilt

Voor jezelf duidelijk op papier zetten waar je naar op zoek bent en wat je verwacht van een nieuwe uitdaging is zeer verstandig om te doen. Dit is trouwens ook verstandig om te doen als je nog geen plannen hebt om een nieuwe baan te zoeken. Als je eens per jaar even op een rij zet waar je nu staat qua kennis en ervaring en wat je nog graag zou willen doen, krijg je een goed inzicht in hoe je verder wilt met je carrière. Dus, weet wat je wilt voordat je contact zoekt met een recruitmentbureau. Zij gaan deze vraag zeker stellen dus je kunt beter goed voorbereid op gesprek gaan.

Wees realistisch naar jezelf

Het is belangrijk om realistisch naar jezelf te kijken. Het kan behoorlijk lastig zijn om kritisch naar jezelf te kijken om te bepalen of je klaar bent voor een volgende stap in je carrière. Een goede tip is om in je omgeving rond te vragen wat mensen van jouw als professional vinden, zodat je kunt inschatten of je überhaupt wel klaar bent voor een volgende stap. Tevens is het belangrijk om jezelf niet beter voor te doen dan dat je bent. Wees dus eerlijk in je CV en in de gesprekken. Dit voorkomt een teleurstelling bij jezelf en bij jouw toekomstige werkgever.

Kortom, ben jij op zoek naar een nieuwe baan? Kijk goed rond welke partijen er in jouw markt actief zijn en wees realistisch naar je eigen toekomstbeeld. Ben je er echt klaar voor? Online Zakengids

(8)