Verschillende soorten beamers

Omdat beamers ingezet kunnen worden voor zoveel verschillende doeleinden, zijn er erg veel verschillende soorten op de markt. Het is dus niet altijd even makkelijk om de juiste beamer te kiezen. We makken hier daarom onderscheid tussen de belangrijkste drie soorten projectoren.

Multi purpose beamers
Deze beamers hebben veel verschillende, nuttige functies en zijn daarom goed geschikt voor uiteenlopende situaties en doeleinden. Deze beamers zijn makkelijk te vervoeren en erg gebruiksvriendelijk. Ze bieden een goede beeldkwaliteit en hebben een laag ventilatorgeluid. Daarnaast hebben veel multi purpose beamers ingebouwde beveiligingsfuncties. Deze beamers zijn perfect voor gebruik op kantoor.

Educatieve beamers
Deze beamers blinken uit in gebruiksgemak. Daarnaast hebben educatieve beamers veel verschillende functionaliteiten, waardoor ze goed geschikt zijn om op meerdere manieren in te zetten. Door het gebruiksgemak kunnen educatieve beamers door vrijwel iedereen goed gebruikt worden. Dit maakt ze perfect voor het gebruik in onderwijsinstellingen.

Short-throw beamers
Deze projectoren hebben een speciale lens, waardoor projectie op korte afstand mogelijk is. Dit komt goed van pas bij het geven van presentaties. De beamers worden namelijk op korte afstand van het projectiescherm opgehangen (vaak aan het plafond) waardoor de spreker niet voor het beeld komt te staan.

(134)