De commercie rondom de voetbalschoen

Het voetbalseizoen zit er helaas weer zo goed als op en dat betekent vaak ook dat onze prachtige kicksen in een niet al te beste staat verkeren. Aan de ene kant natuurlijk vrij zonde dat je kicksen zijn versleten maar aan de andere kant, nieuwe voetbalschoenen zijn altijd leuk! En als je het kan permitteren om ieder seizoen op gloednieuwe kicksen te voetballen, waarom dan niet? Je koopt toch ook ieder jaar meerdere kledingstukken, zoals schoenen, jassen en broeken. Voetbalschoenen zijn tegenwoordig in alle soorten en maten te verkrijgen. Denk hierbij een de gekste kleuren, patroontjes en andere gekkigheid. Natuurlijk is het leuk om op mooie voetbalschoenen te spelen, maar af en toe gaat het ook wel wat te ver.

Supersterren en voetbalschoenen

messiadadSinds een lange tijd is er een grote commercie ontstaan rondom de voetbalschoenen. Waar je vroeger gewoon op degelijke zwarte leren schoenen speelde, zijn de looks van de schoenen erg belangrijk geworden. Voetbalsterren sluiten deals af met grote merken om op hun merk voetbalschoenen te spelen. Zo speelt Lionel Messi, in mijn ogen de grootste voetbalspeler ooit, op voetbalschoenen van Adidas. Messi’s grootste rivaal, Christiano Ronaldo, speelt dan weer uitsluitend op Nike voetbalschoenen. Daarnaast zien we vaak reclame’s op TV, Youtube etc. waarin supersterren pronken met hun nieuwe merkschoenen. De jeugd neemt dit snel over, want wie wil er nou niet spelen op dezelfde voetbalschoenen als die van hun idolen.

Welke schoen past bij mij?

Cristiano-Ronaldo-BootsEen veel gemaakte fout bij het kiezen van nieuwe voetbalschoenen is het kiezen van de verkeerde maat. Het wordt ten zeerste aangeraden om een derde of een halve maat groter te nemen dan je normale maat schoenen. Voetbalsokken zijn namelijk vrij dik en daarnaast is het ook verplicht om scheenbeschermers te dragen, waardoor een schoen snel te krap aanvoelt.

Naast is selecteren van de juiste maat is de juiste pasvorm ook essentieel voor een comfortabele voetbalschoen. Ieder schoen is anders, elke model van ieder merk is ook weer net anders. Zo zijn de voetbalschoenen van Nike over het algemeen vrij smal, met name de Nike Superfly’s, en daardoor niet voor iedereen geschikt. Adidas schoenen zijn over het algemeen weer wat wijder. Mochten beide merken het net niet zijn voor jou, dan zouden de Puma voetbalschoenen weleens de ideale tussenweg kunnen zijn. Kortom, laat je niet te veel afleiden door felle kleuren en patroontjes maar kies een paar schoenen uit die JOU het beste passen.

(246)