Het succes van de Rode Duivels

Omdat het tegenwoordig niet zo goed gaat met het Nederlands elftal, zijn alle ogen gericht op het team van België: de Rode Duivels. Dit artikel beschrijft alles wat je moet weten over het team en waarom wij allen zo geïnteresseerd zijn in het Belgische team.

Nederland stelt teleur

Door het niet plaatsen voor het EK heeft het Nederlands elftal zwaar teleurgesteld. Sommige mensen wilden het EK helemaal niet meer kijken. Wat viel er nog te winnen? Vanuit de media kwamen echter geluiden op om dan maar het team van België te gaan supporten. Op deze manier kan de commercie natuurlijk gewoon doorgaan, wat een hoop winkels en bedrijven een mooi zakcentje oplevert en de economie verder kan stimuleren. Maar naast deze economische redenen zijn er natuurlijk nog meer redenen om de Rode Duivels te steunen.

Hoge verwachtingen voor de Rode Duivels

De Rode Duivels van België zijn in opkomst dit jaar en er waren dan ook hoge verwachtingen voor het EK van 2016. De Rode Duivels waren ook nog eens het jongste team ooit op een EK. Helaas gingen de Rode Duivels verrassend genoeg onderuit tegen een zwakkere ploeg, namelijk Wales. In België zelf was de teleurstelling dan ook groot. De bondscoach van België had het zwaar te verduren. Ook in Nederland, waar het support voor het Belgische team sterk toegenomen was, was de verslagenheid te merken. Nederland stond massaal achter het team van zijn buurland. Het tenue van de Rode Duivels is dan ook in Nederland veel verkocht met dit EK. Het blijft uiteraard leuk om voor een bepaald team te zijn tijdens een EK.

Succes op het WK 2018

De Rode Duivels kwamen er goed vanaf bij de loting voor de voorrondes van het WK 2018. Het land moet het opnemen tegen Cyprus, Estland, Griekenland, en Bosnië-Herzegovina en ontloopt hiermee grote landen. De kans dat België in 2018 aan het WK mag meedoen is dan ook groot. Als het jonge team iets volwassener is geworden en misschien van een top bondscoach wordt voorzien zal het dan ook zeker goed gaan met de Rode Duivels. Echter hopen wij dan natuurlijk dat het Nederlands elftal ook weer van de partij mag zijn. Echter, als dit niet het geval is, kunnen wij met trots ook achter onze onderburen gaan staan. De Rode Duivels is een indrukwekkend team en zal ons nog vele jaren van kijkplezier kunnen voorzien. Zeker in tijden dat het iets minder gaat met het Nederlands elftal, is het Belgische team een mooie uitkomst.

(36)