Vooruitzicht Champions League

Het voetbalweekend zit er alweer op en we kunnen ons opmaken voor een nieuwe speelronde in de UEFA Champions League. Speelronde 5 gaat alweer gespeeld worden en dat betekent dat er in de meeste pouls al duidelijk wordt welke clubs doorgaan naar de volgende ronde en van welke clubs we afscheid moeten gaan nemen. Hoe dan ook wordt het weer smullen geblazen. Hierbij een vooruitblik op een aantal wedstrijden in de vijfde speelronde.

Barcelona vs AS Roma

Barcelona lijkt zo goed als verzekerd van een ticket naar de volgende ronde in de Champions League en hebben genoeg aan een gelijkspel. AS Roma moet daarintegen winnen om in elk geval tweede te worden in de poule. Bayer Leverkusen en Bate Borisov hebben respectievelijk 1 en 2 punten minder dan AS Roma. Dat Barcelona als eerste eindigt in de poule is eigenlijk wel zo goed als zeker, maar wie o wie gaat er met Barcelona mee naar de tweede ronde?

Barcelona lijkt in ieder geval in bloedvorm te zijn. Met maar liefst 0-4 winnen in Madrid en ook nog eens zonder Lionel Messi? Nou ja, hij viel nog even in rond de 70’e minuut maar dat maakt de overwinning niet minder spectaculair. Wie zag dat nou aankomen? Luis Suarez en Neymar schitteren in het shirt van Barcelona zijn en vormen wellicht wel de beste aanval op de Europese velden samen met Lionel Messi.

Manchester United vs PSV

Kan PSV het opnieuw flikken door te winnen van het Manchester United van Louis Van Gaal? Hoe dan ook is dit misschien wel de spannendste poule van allemaal. Niet alleen omdat alles zo dicht bij elkaar ligt, maar natuurlijk ook omdat PSV als enige Nederlandse club ons vertegenwoordigt in het voetbalfestijn. Memphis Depay begon afgelopen weekend na een lange periode weer eens in de basis en scoorde ook direct. Manchester United haalde uiteindelijk moeizaam de overwinning binnen op Watford. PSV heeft overigens ook niet een al te beste beurt gemaakt afgelopen weekend door gelijk te spelen tegen Willem II. Of zouden ze zich gespaard hebben voor Man Utd?

Arsenal vs Dinamo Zagreb

Arsenal lijkt ook dit jaar in de poulefase eruit te vliegen. Met nog twee speelrondes te gaan en 6 punten achterstand op de nummer 2 Olympiakos , lijkt het doek te vallen voor de Gunners. De laatste twee wedstrijden moeten hoe dan ook gewonnen worden en dan maar hopen dat Olympiakos Piraeus tweemaal punten laat liggen. Of eigenlijk, tweemaal verliest.

(54)